tirsdag den 22. oktober 2019

Kunsten i Aalborg genopslår direktørstilling

Siden Gitte Ørskou forlod kunstmuseet Kunsten i Aalborg for at tiltræde en direktørstilling på Moderna Museet i Stockholm, har museet i Aalborg stået uden direktør. 

Stillingen har været opslået i en del tid, men nu forlyder det ifølge en pressemeddelelse fra museet, at man har valgt at genopslå stillingen, og årsagen skal findes i, at man netop har indgået et tæt samarbejde med kunst museet Louisiana i Humlebæk. 

Kunstens bestyrelsesformand Christen Obel udtaler i den forbindelse: "Kunsten har gennem en lang periode været i en rigtig positiv udvikling, men med adgangen til Louisianas ressourcer og brand forventer vi at kunne accelerere denne udvikling yderligere. Derfor har vi også - trods mange stærke ansøgninger til det oprindelige direktøropslag  - besluttet at genopslå stillingen så kandidaterne er fuldt bekendt med forudsætningerne, selv om det grundlæggende er den samme selvstændige og markante profil, vi leder efter". 

Man kan udmærket antyde, at denne besked er en afledningsmanøvre af den enkle grund, at man ikke har fået ansøgninger fra kvalificerede aspiranter til direktørstillingen på Kunsten; men dette beror udelukkende på gisninger fra redaktøren af denne blog. 

Man kan også anskue problematikken fra en anden side: At den nye direktør for Kunsten må afgive en del indflydelse på museets kunstfaglige program til Louisiana. 

Der er mange teorier, og sådan må det være, når udstillingsinstitutioner går ud med pressemeddelelser, der kan tolkes frit og individuelt.

Foto: Allan Toft