torsdag den 30. januar 2020

Hidtil mest omfattende 'Socle du Monde' finder sted i år

Installationsfoto fra 'Socle du Monde 2017' med værker af Gianni Colombo og Nanda Vigo


"Socle du Monde er en afgørende del af HEARTs udstillingsprofil, og 2020-udgaven breder sig over et større geografisk område end nogle af de tidligere biennaleudstillinger og er uden sammenligning den mest omfattende begivenhed, HEART nogensinde har givet sig i kast med"

Udtalelsen er fremsat som en del af en større artikel i Herning Folkeblad af kunstmuseet HEARTs direktør Holger Reenberg, og som det fremgår af citatet, handler det om begivenheden 'Socle du Monde', som i år kan ses og opleves i tidsrummet 24. april-27. august - ikke blot på HEART, men på diverse øvrige lokaliteter - blandt andet Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, Tekstilmuseet, Herning Højskole samt i området i Birk og Herning By. 

Årsagen til at man i år er i stand til at lave et langt mere ambitiøst projekt, skal findes i, at flere fonde sammenlagt har givet over seks millioner kroner til biennalen, og derudover yder Herning Kommune ifølge Reenberg en fast generøs støtte, og skaber derved et uvurderligt fundament for arbejdet med fundraising til udstillingen. 

Succesen i Herning bør ses i forlængelse af, at man på kunstmuseet ARoS i Aarhus har været nødsaget til at nedjustere omfanget af sin triennale i Aarhus - netop på grund af manglende støttekroner fra Aarhus Kommune.

'Socle du Monde' bliver afviklet under sloganet "Welcome back my friends to the show that never ends".