torsdag den 20. oktober 2022

Glem alt om det papirløse samfund

Udsnittet af Anne Vilsbøls værk 'Human History' udført af genbrugte, indiske og indfarvede jutesække ligner næsten Dannebrog, hvilket ikke er tilsigtet, men alligevel kunne det illustrere Vilsbøls oprindelige tilhørsforhold i et internationalt projekt.

På KunstCentret Silkeborg Bad kan man for tiden - og frem til d. 8. januar 2023 - se udstillingen 'Papir - en tværkulturel stemme' og bag denne måske lidt mystiske titel finder man et projekt, der i et internationalt perspektiv kaster lys på papir som alt andet end en baggrund for kunstneriske frembringelser. 

Det handler helt enkelt om papiret som grundmaterialet i den kunstneriske proces, og jeg besøgte udstillingen på et tidspunkt, hvor kurator Anne Vilsbøl viste rundt i udstillingen og forklarede de fremmødte, hvad det hele drejer sig om. 

Normalt er jeg egentlig ikke så meget for den slags arrangementer, men aktuelt var det faktisk glimrende at blive bekendtgjort med en for mig ret ukendt scene af kunstnere, hvoraf en del stammer fra Indien, hvilket giver mening, da Vilsbøl ofte har opholdt sig i Indien af flere omgange. 

Vestlige kulturer bringes også i spil og netop denne samhørighed giver faktisk et fint indblik i, at det papirløse samfund - trods den digitale tidsalder - ikke sådan lige foreløbig er aktuelt. Så glem alt om dét!