onsdag den 16. februar 2011

Facebook på glatis

Billedet herover er malet af Gustave Courbet i 1866. Det har titlen 'L'Origine du Monde'. Billedet hænger på Musée d'Orsay i Paris.

Billedhuggeren Frode Steinicke brugte i et indlæg på Facebook billedet som illustration om en temaudsendelse omhandlende "Kussen" på DR2 - og så gik tingene ellers ud af proportion. Steinicke blev bedt om at fjerne billedet, da det efter Facebook's var at betragte som anstødeligt og pornografisk.

Det hele endte med, at Steinicke - sammen med skribent og billedkunstner Uwe Max Jensen - blev suspenderet fra "fjæsbogen". I sidstnævntes tilfælde skyldtes det, at han på hjemmesiden DenFrie støttede op om Steinicke.

Imidlertid har Steinicke nu fået oprejsning, da det kom franskmændene for øre, hvad der var sket. Det forholder sig sådan, at Courbet's maleri tilhører den franske kulturarv, og den "fucker" man ikke med. Sagen røg i spalterne på den førende franske avis le Monde, og her har man deler man klart ikke Facebooks noget puritanske holdning til det kvindelige køn - anno 1866!