mandag den 14. februar 2011

Unge kvinder på heden

Temaet er ”Hede” – og det kan i sagens natur både skildres som en tilstand og som et landskabeligt fænomen. Kunstnerne er fire yngre kvinder fra den scene, man har valgt at kalde ”samtidskunsten”.

For at være dette herhjemme skal man helst tilhøre et segment af kunstnere fra en bestemt generation. Alderskriteriet bliver aldrig defineret nærmere; men det er i hvert fald 100 % sikkert, at en kunstner, der med syvmileskridt nærmer sig de tres, er langt uden for kredsen – og så kan vedkommende ellers hoppe og springe og agere så meget i sin egen samtid, han/hun ellers har lyst til.

Anyway: Det handler om en ny udstilling i det fine udstillingssted Kunstpakhuset i Ikast, og her udstiller fra den 18. februar blandt andre maleren Linda Bjørnskov, som jeg havde fornøjelsen af, at være censor sammen med i forbindelse med udstillingen InSide 2010 i efteråret i netop Kunstpakhuset. Nu er Bjørnskov tilbage – denne gang dog som udstiller på temaudstillingen ’Hede’.

De øvrige yngre kvindelige kunstnere, der deltager i udstillingen er Beinta Av Reyni, Anna Odell og Anna Fro Vodder. Udstillingen kan ses frem til den 20.marts. Illustrationen er et aktuekt maleri fra i år (2011) af Linda Bjørnskov.