onsdag den 24. april 2019

Bizar valgflæsk eller socialdemokratisk kulturpolitik

"Det er naturligvis god stil, at Socialdemokratiet melder deres politik klart ud før valget, og fordelingen af de få kulturmidler staten efterhånden afsætter på finansloven, kan man jo altid diskutere. Men hvis Socialdemokratiets nye kulturpolitik består i at give folk bingo i stedet for professionel kunst, så må jeg indrømme, at jeg synes, I svigter befolkningen. I stedet for at gå ned i ambitionsniveau på kunstens vegne, synes jeg hellere, I skulle gå op i ambitionsniveau på udbredelsens vegne"

Citatet herover er hentet i et debatindlæg på kulturportalen Kulturmonitor, og personen bag er direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber (billedet), der reagerer på en udtalelse fra socialdemokraten Henrik Sass Larsen, der åbner for en kulturpolitik efter et valg med socialdemokraterne som potentielle vindere læggende sig tæt op ad Dansk Folkepartis filosofier. 

Måske - og forhåbentligt - er der blot tale om bizar valgflæsk, men Thouber har under alle omstændigheder inviteret førende kulturpersoner i Socialdemokratiet til dialogkaffe på Charlottenborg.