lørdag den 27. juli 2019

...og udflugten gik til Sydthy







Jeg har tidligere beskæftiget mig her på blog'en med Statens Museum for Kunsts kommende filial i Thy. 

SMK Thy er dog allerede i gang på trods af, at man forventer at åbne officielt i 2021, når en større ombygning af Doverodde Købmandsgård (det øverste billede), som bliver hjemsted for museets jyske afdeling, er afsluttet. 

Allerede nu har SMK dog tyvstartet aktiviteterne i Doverodde, og jeg aflagde lokaliteten et besøg for nyligt med henblik på at se og beskrive udstillingen 'Landskabninger' med værker af Nana Francisca Schottländer

Jeg arbejder på højtryk i varmen på en anmeldelse af udstillingen, som kan ses frem til d. 20. oktober. Med hensyn til købmandsgården som udstillingssted kan man godt fornemme, at der er tale om lokaliteter, der ikke er 100% - langt fra, endda - opdaterede til kunstudstillinger. 

Dog udgør købmandsgårdens høje silo et fint udstillingsmiljø, da der aktuelt er tale om værker, der går i konvergens med det omkringliggende miljø. 

Beliggenheden inviterer da også til et besøg hos SMK Thy, og er man heldig med vejret, som vi var, da vi besøgte stedet, går det ikke helt galt.