mandag den 22. juli 2019

Statens Museum for Kunst i Thy

'Landskabninger': Her har Nana Francisca Schottländer placeret sig på en pløjemark i Thy (pressefoto: Statens Museum for Kunst)

"Cirka halvdelen af vores omsætning i Sølvgade kommer fra fonde og indimellem lykkes det os først i sidste øjeblik at rejse penge til en stor udstilling eller et projekt. men vi plejer at bevare optimismen - og den har vi fortsat, når det gælder Thy"

Citatet stammer fra en reportage i Jyllands-Posten, hvor Hanne Munk beskriver planerne for en afdeling af Statens Museum for Kunst i provinsen, og det er netop direktøren for Nationalgalleriet, Mikkel Bogh, der udtaler sig på projektets vegne. 

Hvad Bogh refererer til, er økonomien til ombygningen af Doverodde Købmandsgård, som forventes at løbe op i 33 millioner kroner. 

Købmandsgården er beliggende i Sydthy, og måske især på grund af beliggenheden står det nye SMK Thy i stærk kontrast til Statens Museum for Kunsts hovedafdeling, der som bekendt er beliggende på den stærkt trafikerede Sølvgade i København. 

Man forventer, at udstillingsstedet åbner i 2021, men allerede nu kan man opleve udstillingen 'Landskabninger', hvor kunstneren Nana Francisca Schottländer optræder i forskellige roller i et kropsligt møde med naturen i Thy. 

Udstillingen kan ses frem til d. 20. oktober.