onsdag den 1. marts 2023

Hvad nu, Bruun Rasmussen?

 

Når dette maleri af Preben Hornung kommer under hammeren hos Bruun Rasmussen d. 7. marts har Jesper og Alexa Bruun Rasmussen foretaget deres sidste hammerslag i auktionshuset. Maleriet fra 1953 er vurderet til 80-100.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

Den 1. marts lagde auktionshuset Bruun Rasmussen i København en pressemeddelelse ud, der bekendtgjorde, at familieforetagendets nestor og tidligere ejer Jesper Bruun Rasmussen forlader firmaet. 

Det er muligvis mere overraskende, at hans datter Alexa i samme moment forlader auktionshuset, som for et års tid siden blev solgt til den internationale auktionskoncern Bonhams

Alexa Bruun Rasmussen udtaler i pressemeddelelsen: »Firmaets og de ansattes fremtid er sikret, og med de forskellige ændringer, der følger med flytningen til Lyngby, så er det nu, jeg vil rette mit fokus på andre ting«. 

Hun nævner blandt andet, at hun vil bruge sine erfaringer til fordel for velgørenhed, men en masse spørgsmål forbliver ubesvarede: Betyder flytningen til Lyngby et farvel til lokalerne i Bredgade i hjertet af København? Forsvinder navnet Bruun Rasmussen fra auktionshusets identitet? Hvem skal potentielt lede en dansk filial af Bonhams

Der finder en række auktioner sted i Bredgade i løbet af de første dage af marts, og d. 10. marts afholder man afskedsreception for Jesper og Alexa Bruun Rasmussen.