fredag den 1. september 2023

Udstillinger i september

 

Henry Heerup: ’Æblegren’, 1932 (pressefoto: Kunsten Museum of Modern Art, Aalborg)

                                                        Nanna Ditzel: Folding stool (foto: Kenneth Stjernegaard)


I løbet af måneden, vi netop er gået ind i, er der naturligvis nogle udstillinger, der skal studeres og anmeldes. 


Først handler det om en udstilling hos Annika Nuttall Gallery i Aarhus, der d. 8. september åbner en udstilling med værker af den konstruktivistiske maler Carsten Beck. Denne udstilling har jeg kort beskrevet her på siden for nyligt. 


D. 12. september gælder det imidlertid Henry Heerup på Kunsten i Aalborg, som jeg også har nævnt sporadisk, inden jeg skal se en – tror jeg – spændende udstilling på Skovgaard Museet i Viborg, hvor man laver et projekt med Søren Dahlgaard. 


Om denne udstilling hedder det blandt andet på museets hjemmeside: »En rød tråd i Dahlgaards kunstneriske produktion er forholdet mellem mennesket og naturen. Dahlgaards blik på naturen minder på enkelte områder om Guldalderens natursyn – et blik, som museets samling af naturromantisk kunst i høj grad afspejler«. Udstillingen kan ses i perioden 16. september 2023-14. januar 2024. 


Sidst på måneden, nærmere bestemt d. 28. september, åbner udstillingen ’Design til nye højder’ med designeren Nanna Ditzel (1923-2005) som omdrejningspunkt. 


Om denne udstilling kan man blandt andet læse i museets pressemateriale: »Udstillingen på Trapholt udforsker Nanna Ditzels fascination og tætte forhold til naturen og tager os ind i Ditzels sanselige verden gennem en imponerende præsentation og total oplevelse af møbler, smykker, tekstiler, designobjekter og ruminstallationer iscenesat i Ditzels ånd«


Udstillingen kan ses helt frem til d. 11. august 2024, og kender jeg Trapholt ret, bliver der sandsynligvis tale om et sansebombardement af visse dimensioner.