torsdag den 24. oktober 2013

Gregersen, Risum og Callesen


Organisationen KK44 med base i Silkeborg har i et samarbejde med KunstCentret Silkeborg Bad arrangeret udstillingen Den Skøre Lykke på Badet.
 
Der var reception i forbindelse med udstillingen, der viser værker af Peter Callesen, Anne Risum og Mette Maya Gregersen, forleden dag. Da jeg meget gerne giver ekstra opmærksomhed til kunstnere, der er repræsenteret i min egen kunstsamling, vil jeg sætte fokus primært på sidstnævnte kunstner.
 
Mette Maya Gregersen har i de senere år haft stor succes med sine skulpturelle, keramiske arbejder, der ofte har noget så flygtigt og kortvarigt som ”bølgen” som udgangspunkt.
 
Gregersen fortalte under receptionen om sin arbejdsmetode – og på hendes værksted bliver der ikke skudt mange genveje. Hun arbejder med porcelænsler som er meget skrøbeligt, og dermed besværligt at bearbejde. Efter brændingen er skulpturerne stærke som stentøj, og netop denne kontrast i forhold til det bearbejdede contra det færdige materiale fascinerer kunstneren meget.
 
At kunst på højt niveau ikke nødvendigvis behøver være i stort format, beviser ”bølgerne” (på det øverste billede) af Mette Maya Gregersen, som kan ses i en vindueskarm på KunstCentret Silkeborg Bad frem til d. 8. december.
 
På det nederste billede fortæller Mette Maya Gregersen (th) om sine keramiske skulpturer og sine arbejdsprocesser.