onsdag den 16. december 2015

Sproglige mysterier i Kunsthal Aarhus




Sidste år udviklede Kunsthal Aarhus' daværende kunstneriske leder et nyt koncept i rækken af svært tilgængelige og stærkt elitære temaer. 

'Collective Making' har afstedkommet en række udstillinger, der ofte har efterladt den smukke gamle kunstbygning i et begivenhedsforankret rod af forstærkerudstyr og andet isenkram. 

Mange vil muligvis sige, at kunsten i sin relativt traditionelle form har været sat tilbage i en udstillingsprofil, der i nogen grad har fået kunsthallen til at fremstå som et eksperimentarium for samtidskunst. 

Det er der naturligvis ikke noget i vejen med, da kunsthallernes rolle som bekendt er, netop, at formidle hvad der sker på kunstscenen netop nu - og heldigvis sker der ting i miljøet, som man tilsyneladende i kunsthallen ikke har blik for. 

Ved årsskiftet får Kunsthal Aarhus en ny leder, og Jacob Fabricius kan, når han stempler ind efter nytår, opleve en udstilling med 'Collective Making 03/Stongue' med værker af kollektivet Slavs and Tatars. 

Udstillingen drejer sig om sproget som kunstnerisk medie, og netop sproget er som tema, hvad der får udstillingen til at forekomme en anelse kompliceret. 

Der bliver talt meget og der er skrevet meget om udstillingen - og heldigvis rummer ruminstallationen 'Lektor' (det nederste af de store billeder) så indlysende kvaliteter, at den redder en ellers besværlig udstilling i land.