tirsdag den 11. april 2017

Stort kulturhovedstadsshow på ARoS

'The Garden - The Past': John Constable. 'Near Haddon. Derbyshire'. Uden årstal

'The Garden - The Past': Richard Long. 'A Crossing Place'. 1983, granitsten

Som bekendt er Aarhus europæisk kulturhovedstad i 2017. 

Det er der flere, som har været en lille smule kritisk over for projektet, og ikke så meget på grund af Aarhus og regionens status som kulturhovedstad, men mere på grund af, at byen og regionen som sådan ikke har budt på de store og spektakulære begivenheder. 

Dette vil jeg ikke forholde mig til - blot vil jeg konstatere, at kunstmuseet ARoS i Aarhus har sat udstillingen 'The Garden - The Past' i scene i museets udstillingsmiljøer, og lad det blot være sagt med det samme: Der er noget at se på! 

Jeg har netop besøgt udstillingen med henblik på en anmeldelse, og jeg må sige, at den giver visse forhåbninger til de næste begivenheder, som ARoS kuraterer hen over sommeren, hvor byen og landskabet omkring Aarhus Bugt helt ud til Ballehage bringes i spil. 

Var der nogle, der sagde 'Sculpture by the Sea'? Måske! Men dette koncept er skrinlagt til fordel for en triennale, som bringer helt andre aktører i spil i forhold til at bruge byrummet og landskabet omkring Aarhus i en billedkunstnerisk sammenhæng. 

I første omgang kan man roligt besøge museet og se kunst, der forholder sig til haven, parken og det tæmmede landskab i en frekvens på flere hundrede år indtil d. 10. september.