onsdag den 19. december 2018

Åbningstaler anmelder kunstudstilling

Katja Bjørn: 'A Ride on the River'. Videostill

"For efter langvarig hypnotisk stirren ned i den turbolente strøm, der væder gulvet med sin tørre, pixeleredelyskastning, opdager man ting og sager, som floden river med sig eller blotter fra sit mørke dyb. En nøgen kvinde sejler pludselig forbi med kuriøst bensaksende bevægelser. En tom robåd med afkastede årer gokker ind i en af udstillingsrummets piller og flyder stumfilmsagtigt videre"

For nyligt deltog jeg i åbningen af to parallelle udstillinger i Viborg Kunsthal, hvor man lige nu viser Katja Bjørns 'A Ride on the River' og værker af Trine Boesen med titlen 'Into Dimension'. 

Citatet herover er taget fra Jacob Wambergs anmeldelse i Weekendavisen, og netop dette citat handler om Katja Bjørns indslag. 

Samme Wamberg har i anmeldelsen visse kritikpunkter i forhold til Trine Boesens indslag i Viborg. Her hedder det blandt andet, at "hvor Bjørn dykker ned i den våde afgrund, er det et anderledes tørt og atmosfæreløst kosmos, vi træffer hos Boesen". 

Trine Boesens del af udstillingen blev for øvrigt åbnet af kunstanmelder ved Politiken Trine Ross, og Katja Bjørns afsnit af - Jacob Wamberg, der således spiller en mærkværdig dobbeltrolle som åbningstaler og kritiker. 

Sådan er der så meget... 

Jeg gav udstillingerne fem stjerner i Jyllands-Posten, og de kan begge ses frem til d. 24. februar 2019.