mandag den 21. januar 2019

ARoS - "radikalt anderledes"

ARoS' tidligere vartegn, skulpturen 'Boy' af Ron Mueck optræder i dag ganske sigende på udstillingen 'Far From Home'

"Jeg kan sige så meget, at vi kommer til at tilbyde nye ting. Vi får en helt anderledes situation på niveau 4. Aros vil ændre sig dramatisk, museet bliver radikalt anderledes, og det vil skabe en fornyet interesse. 2019 bliver i det hele taget et år, hvor vi skruer op for rigtig mange ting. Vi betaler på den måde tilbage for den store opbakning, vi stadig har lokalt. Vi går ikke ned på udstillinger, men op på tilbud"

Citatet er hentet i Jyllands-Postens Aarhus-sektion i forbindelse med et interview, som Tina Bryld har foretaget med ARoS' direktør Erlend Høyersten, som har haft et behov for at løfte lidt af sløret for museets planer for 2019. 

Det kommer oven på beskeden om, at museet "kun" i 2018 har haft 508.008 betalende gæster. Det har givet et underskud i '18 på 3,5 millioner kroner. 

Høyersten åbner i sin udtalelse blandt andet for, at museet snarest vil udvide åbningstiden og således åbne museet for gæster om mandagen. 

Hvad ændringen af niveau 4 mere præcist går ud på, definerer direktøren ikke mere nøjagtigt, men det er en vigtig udmelding, da netop niveau 4 ligger i forlængelse af museets indgangsområde. 

Det bliver spændende!