tirsdag den 24. september 2019

HEART - 10 år

Værk af Chloe Wise, som snart kan ses  HEART i Herning (pressefoto: HEART Herning Museum of Contemporary Art)

"Netop derfor er jeg både glad og stolt over den måde, HEART har udviklet sig som museum sammen med den måde, folk her i området og i hele landet generelt har åbnet sig mod og udviklet sig sammen med byens nye museum og det at få en kulturel oplevelse. Det har været en lang proces, og som en lokal direktør sagde til mig: Du skal arbejde længe, før du ser din første kunde. Men det har været sliddet værd"

Ordene er fremsat af HEART Herning Museum of Contemporary Arts direktør Holger Reenberg i forbindelse med et interview foretaget af Jette Aaes i Herning Folkeblad i anledning af museets 10 års jubilæum. 

Årsagen til glæden, som Reenberg antyder skal findes i signalerne fra folk i Herning, der i sin tid gjorde direktøren bekendt med, "at løbe et moderne kunstmuseum i gang i Herning bliver en hård, op-ad-bakke opgave". 

Hvis sådanne udsagn fra de gode folk på heden, skal tages for gode varer, forstår jeg det ikke helt. Ganske vist er egnen omkring Herning kendt for virkelyst og et stærkt erhvervsliv, men man bør ikke glemme, at der i Herning findes et lige så stærkt kulturliv, som der eksisterer et betydeligt erhvervsliv. 

Foruden HEART har man Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, Boxen og Kongrescentret, der hvert år lægger lokaler til kunstmessen Art Herning. 

Under alle omstændigheder skal der lyde et højt tillykke her fra Silkeborg til Holger Reenberg og HEART, som jeg i øvrigt besøger snarest i forbindelse med en udstilling i museets future-serie, og som viser den canadiske, men i New York bosiddende kunstner, Chloe Wise

Denne udstilling kan ses frem til d. 29. marts 2020.