torsdag den 26. september 2019

Kunst på alle Höller












Ja, jeg lægger mig fladt ned og erkender, at overskriften er en konstruktion udviklet fra et princip om at være morsom, men det drejer sig ikke desto mindre om en ny udstilling på Kunsten i Aalborg, der viser værker af den i Belgien fødte, men nu med tysk statsborgerskab, kunstner Carsten Höller. 

Höller har sin baggrund i videnskaben, hvor han primært har forsket i insekter, og så kunne man nok udmærket antyde, at der er langt til en billedkunstnerisk praksis, der undersøger, hvordan mennesker reagerer på forskellige indtryk. Men måske er der ikke så langt fra insekter til mennesker? 

Hvordan man end vender og drejer det, finder man på udstillingen 'Behaviour' både svampestrukturer, en roterende seng, piller, som falder ned fra loftet, et ur, som tæller tiden i tiendedele samt et stort udvalg af Kunstens modernistiske malerier. 

Her har Höller gået på opdagelse i museets malerisamling og fundet et større antal værker, som nu i to salonophængninger rammer hans videnskabsbaserede udstilling ind på den fantastisk, dynamisk måde. 

Udstillingen, som netop er åbnet, kan ses på Kunsten frem til d. 23. februar 2020.