torsdag den 14. november 2019

Mads Damsbo fyret på Brandts i Odense

Mads Damsbo fotograferet foran Brandts i Odense, som han altså ikke længere skal lede (pressefoto: Brandts)

Man kan vist godt sige, at der er adskillige vagtskifter undervejs på diverse danske kunstinstitutioner. 

På Kunsten i Aalborg søger man stadig efter en ny direktør, og i samme by har Kunsthal Nord stået uden ledelse i et par måneder - og om stillingen bliver genbesat, vides ikke med sikkerhed... Ikke af mig i hvert fald! 

I de seneste dage har man imidlertid kunnet læse på diverse medier, at bestyrelsen for Brandts i Odense nu har valgt at afskedige direktør Mads Damsbo, der har været øverste leder i seks år for udstillingsstedet, der er en fusion af Brandts Klædefabrik, Fyns Kunstmuseum og Museet for Fotokunst. 

Ifølge bestyrelsesformand for Brandts, Bolette Christensen,skal fyringen ses som en konsekvens af, at "museet er på vej ind i en ny udviklingsfase, hvor der er brug for nye ledelseskompetencer". 

Damsbo selv udtaler til TV2 Fyn, at "det har været seks fantastiske år for mig som direktør på Kunstmuseum Brandts"

Da Damsbo i 2013 blev ansat på Brandts, blev han på kunstportalen Kunsten.nu beskrevet som lidt af en komet i museumsverdenen, og han havde da også på daværende tidspunkt været øverste chef for kunsthallen Gl. Holtegaard i fem år. 

Mads Damsbo er uddannet mag. art i kunsthistorie fra Københavns Universitet i 2006 og har suppleret sin uddannelse med studier med en MA i kuratering fra Wits University i Johannesburg.