mandag den 26. juli 2021

'Kunstnerkolonien' er glimrende underholdning

 

»Stemningen er god, munter og solidarisk, som den også var det sidste år, og klipningen balancerer stadig fornemt mellem kunstformidlingens blik for det møjsommelige arbejde med at kratte i gasbeton, blande maling eller lede efter det bedste sted at filme og realitygenrens for mellemmenneskelig komik«


Lone Nikolajsen har på vegne af dagbladet Information gennemset tv-serien 'Kunstnerkolonien på Bornholm', som for tiden vises som flow-tv på DR2. 


Man kan dog se serien som stream, og i lighed med Informations journalist har jeg gennemset hele serien, og jeg må sige, at billedkunst som rendyrket underholdning nok ikke er noget, man som tv-seer er vant til; men til gengæld oplever man, hvilke dilemmaer og udfordringer, kunstnere kan stå over for, når de skal lave et eller flere kunstværker inden for et nøje afgrænset tidsafsnit. 


På samme tid bliver kunstnerne udfordret socialt, og det sidste skal nok ses hos mig som en fordom om billedkunstnere som ensomme sjæle, der oftest arbejder alene i værksteder og atelierer. 


De seks kunstnere er nøje udvalgt efter køn og generationer. Det drejer sig om Ursula Reuter Christiansen, Michael Kvium, Kasper Bonnén, Julie Nord, Sif Itona Westerberg og Kin Richard Adler Mejdahl, og ikke blot aldersmæssigt repræsenterer kunstnerne et spænd. 


Det samme gælder deres tilgang til at skabe kunst. Udtrykkene er vidt forskellige, hvilket blot understøtter alsidigheden i serien - og netop dét skaber en glimrende underholdningsværdi, som man kan opleve i traileren, der kan ses herover. Hele serien kan naturligvis ses på dr.dk.


Forløbet har afstedkommet en udstilling på Bornholms Kunstmuseum, og den åbnede forleden dag og kan ses på museet frem til d. 24. oktober.