torsdag den 15. juli 2021

Berlin i post-corona-tilstand

 

Facaden på det stærkt omdiskuterede Berliner Schloss, som rummer det nye Humboldt Forum


»Hvornår Berlin bliver Berlin igen, kan selv kultursenator Klaus Lederer ikke svare på. Med Berlinsgentrificering, højspekulative boligmarked og generelle normalisering efter vilde årtier oven på Berlinmurens fald, må man frygte at coronakrisen kommer til at normalisere byen endnu mere. Jeg kender selv adskillige kunstnere, musikere og teaterforfattere, der ikke just kigger med optimisme på den nærmeste fremtid i Berlins kulturliv, der kun langsomt vågner af komaen«


Mathias Sonne har i en artikel i dagbladet Information beskrevet nogle tanker om Berlin i en post-corona-tilstand, og jeg må sige, at det ikke er optimisme, der præger hans iagttagelser på metropolen. 


Til gengæld gives i artiklen nogle interessante oplysninger: D. 25. juli åbner det nye Humboldt Forum i et nye BerlinerSchloss beliggende i byens centrale Museumsinsel


Skribenten hader i øvrig projektets prætentiøse arkitektur, men heldigvis er han langt venligere stemt over for Mies van der Rohes formgivning ved Neue Nationalgalerie, som efter planen genåbner. d. 22. august. 


Museet har været lukket siden 2015 på grund af en omfattende - og tiltrængt - renovering. 


Jeg er selv knapt så pessimistisk angående Berlins samlede udtryk. Berlin er Berlin, og det tror og håber jeg ikke, man kan ændre noget videre ved.