lørdag den 7. januar 2023

Ny kunstnerisk leder af Kunstpakhuset i Ikast

 

Zanda Jankovska (foto fra Kunstpakhusets Facebook-profil)

Gennem de seneste mange år har Kunstpakhuset med praktisk beliggenhed ved stationen i Ikast præsenteret en perlerække af udstillinger med især kunstnere fra den danske samtidskunstscene. 

Dette er sket under kyndig ledelse af kunsthistorikeren Bente Jensen, der dog her ved indgangen til 2023 overlader styringen til en ny kunstnerisk leder. 

Så vidt jeg har kunne "snage" mig frem til er kunsthistorikeren Zanda Jankovska født og opvokset i Letland, hvor hun også har fået sin indledende kunstfaglige uddannelse. 

Senere har hun fortsat sit uddannelsesforløb blandt andet i Spanien og på Syddansk Universitet, hvor hun har studeret Kulturel Sociologi. 

Sideløbende har hun haft flere engagementer ved diverse danske udstillingsinstitutioner og hendes baggrund har faktisk ifølge hendes LinkedIn-profil gjort hende i stand til at beherske hele fem sprog - heriblandt naturligvis dansk, foruden engelsk, lettisk, spansk og russisk. 

Jankovska bliver præsenteret i Kunstpakhuset i forbindelse med årets første udstilling, som i skrivende stund er under installation. 

Jeg havde faktisk planlagt en anmeldelse af Nina K. Ekmans udstilling 'Fading', der åbner lørdag d. 14. januar, men en anden opgave viste sig redaktionelt mere presserende. Jeg vil følge Kunstpakhusets program tæt fremadrettet.