tirsdag den 24. januar 2023

Ejner Nielsen på Vejen Kunstmuseum

 

Ejnar Nielsen: 'Landskab fra Gjern' (foto: Vejen Kunstmuseum)

»Mens den franske hovedstad Paris var den europæiske kunstverdens omdrejningspunkt, fandt Ejnar Nielsen sit "Paris" i den midtjyske landsby Gjern, halvanden times kørsel fra Vejen. Dér malede han i 1890'ernes midte sine uforglemmelige skildringer af dødsmærkede unge mennesker - hans tidlige hovedværker. I mødet med deres livssituation kom den unge kunstner til at stå ansigt til ansigt med døden og livets store spørgsmål«


Når Vejen nævnes i teksten herover, er det fordi, at den er et uddrag af pressemeddelelsen i forbindelse med en udstilling med værker af maleren Ejnar Nielsen (1872-1956), som åbner på Vejen Kunstmuseum i begyndelsen af februar. 


Udstillingen har kunnet ses på Den Hirschsprungske Samling i København sidste år og her fik den fremragende anmeldelser af blandt andet Jyllands-Postens kunstanmelder, der begavede udstillingen med fem stjerner. 


Af samme årsag er jeg desværre afskåret fra at anmelde udstillingen i Vejen, men jeg skal helt sikkert se den og den varer frem til d. 6. august, så mon ikke jeg når det?