torsdag den 11. maj 2023

Kommende anmeldelser

 

Jeg tog dette billede af et af Yves Kleins "kropsaftryk-billeder" på ARoS for en halv snes år siden.

Jeg har ret naturligt valgt at fokusere på de tre næste udstillinger, jeg har planlagt at se nærmere på med henblik på anmeldelser. 


Først er det udstillingen 'Genfærd' med værker og tekster af Ole Lejbach og Jens Blendstrup»Lejbach genskaber med sjælfulde portrætter fyldt med nærværd og Blendstrup skriver tekster til. Det er en form for "sublimering", hvor mennesket på det falmede negativ får nyt liv på papiret gennem kunstnerens og forfatterens opmærksomme bearbejdning«.


På ARoS viser man fra d. 26. maj en udstilling med franske Annette Messager»I udstillingen 'Désirs désordonnés' præsenterer Annette Messager et imaginært narrativ gennem installationer, skulpturer, tegninger og fotos, hvilket efterlader beskueren med en divers, dynamisk og rig oplevelse«.


Jeg vil næsten kalde det sensationelt, at Museum Jorn i Silkeborg er i stand til at vise en udstilling med 1900-tallets "blå mand" i den europæiske kunsthistorie, Yves Klein: »Ud over Kleins markante og monokrome malerier og skulpturer viser udstillingen bl.a. et udvalg af eksperimenterende ildbilleder og nogle af Kleins ikoniske kropsaftryk-billeder - til dels absolutte hovedværker og værker, som kun sjældent har været vist for offentligheden«