mandag den 6. december 2010

KUNSTdebatten.dk


KUNSTdebatten.dk er et forholdsvist nyt debatforum på Internettet Det bliver redigeret af kunstanmelder ved Politiken Torben Sangild og billedhuggeren Bjørn Eriksen. Derudover befinder der sig en bred vifte af faste skribenter på KUNSTdebatten.dk – heriblandt Lisbeth Bonde fra Weekendavisen, billedkunstnerne Anette Harboe Flensburg og Kaspar Bonnén samt en masse andre.

Grunden til, at jeg selv blev opmærksom på sitet er et indlæg af BA i kunsthistorie Birgitte Riis, der har lavet et indlæg om kunstverdenens selvtilstrækkelighed. ”Kunstverdenen er nemlig ikke kun berigende. Den er også et ekskluderende, bedrevidende, kompetitivt, elitært, vurderende, selvtilstrækkeligt og arrogant flerhovedet bæst. Det behøver man ikke at stå udenfor kunstens verden for at kunne se. Og helt ærligt: Hvem ønsker at indgå i dialog med bæster, endsige involvere sig med dem? Hvis vi i kunstverdenen virkelig ønsker åben debat og større almen interesse og bevågenhed, må vi lægge bæst-tendenserne på hylden. For selvom mange i kunstverdenen prøver at åbne op og forkorte distancen mellem kunst og offentlighed, så slår det ikke igennem i den brede offentlighed”.

Blandt andet sådan skriver Birgitte Riis på KUNSTdebatten.dk og netop dette indlæg, som kan læses i sin fulde udstrækning HER, har givet en del kommentarer fra udøvende aktører i det flerhovede bæsts midte.

Min gode ven Bjørn Eriksen er én af debattørerne; men det skal siges, at netop dette indlæg blot er ét af mange, så check selv sitet ud, hvis I er interesserede i en bred kunstdebat.