mandag den 17. oktober 2011

Katalog bedre end udstilling



”Og værker er i hvert fald ikke det, der mangler på udstillingen, hvor knap 130 af Paul Klees (primært tegninger) får selskab af ikke færre end 14 forskellige Cobra-kunstners malerier og skulpturer. Det er med andre ord en ordentlig mundfuld, som man først får sig tygget sig ordentligt igennem, når man sidder i ro og fred med det fine katalog”

Ro og fred er nok ikke lige præcist de betegnelser, man kan sætte på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk. Det har kunstanmelderen (og kunsthistoriker med speciale i Cobra og Asger Jorn) Trine Ross sikkert for længst erfaret. Hun er i under alle omstændigheder en smule kritisk i sin anmeldelse i Politiken af udstillingen Klee og Cobra, som finder sted på Louisiana netop nu.

Faktisk fremhæver hun kataloget som bedre end udstillingen, og det må vel siges at være usædvanligt. Men det er et glimrende katalog, som jeg selv har brugt som godnatlæsning i den seneste tid. Udstillingen venter jeg med, til jeg i kraft af Ai Weiwei (kommende udstiller på Louisiana) kan slå to fluer med ét smæk.

Trine Ross giver tre ud af seks hjerter til Klee og Cobra.