onsdag den 2. maj 2012

99 ego'er

Inden for nær fremtid åbner i Århus Kunstbygning en udstilling, der viser ikke mindre end 99 kunstneres værker med afsæt i dem selv.

Århus Kunstbygning kører i indeværende sæson et ”ego”-tema, og i den forbindelse har foreningen ProKK fået mulighed for at vise et stort udvalg af medlemmernes arbejder. I virkeligheden udgør udstillingen en mindre sensation, da ProKK (Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere) gennem mange år har haft deres udstillingsvirksomhed kørende ude i byen i Aarhus, på trods af, at foreningen i hele perioden rent administrativt har haft omdrejningspunktet i Kunstbygningen.

Skiftende ledere af udstillingsprofilen i institutionen har dog haft et så elitært kunstsyn, at der ikke har været plads til ProKK i det fine udstillingshus. En sammenslutning som Guirlanden var ligeledes planlagt sat ud af Kunstbygningen; men her har man – heldigvis – fundet en løsning, der tilgodeser den – hovedsageligt – Aarhus-baserede gruppe.

Når ProKK åbner udstillingen med den komplicerede titel ’Jeg skaber (mig) – ERgO er jeg’, i øvrigt kurateret af Trine Rytter Andersen, foregår det i Århus Kunstbygnings underetage. I husets øvrige lokaler kan man se Det Jyske Kunstakademis afgangsudstilling i 2012-udgaven.

Åbningen finder sted d. 9. maj kl. 16 og udstillingerne kan ses frem til d. 10. juni. Jeg har planlagt en samlet anmeldelse af de to udstillinger, og den vil naturligvis være at finde her på sitet senere.


En af de kunstnere, der deltager i ProKK’s udstilling i Århus Kunstbygning er fotografen Carsten Langkilde, som i øvrigt i en periode sad i foreningens bestyrelse sammen med bl.a. denne hjemmesides redaktør.