fredag den 18. maj 2012

Damsbo og publikum

”Man skal selvfølgelig ikke lefle for publikum, men et eller andet sted skal man bygge en bro over den kløft og lytte til dem. Vi skal alle sammen tage publikum alvorligt. De er nødt til at føle sig involveret – hvordan man så end gør det”

Udtalelsen er fremsat på kunstportalen Kunsten.nu af direktøren for kunsthallen Gl. Holtegaard nord for København, Mads Damsbo, og den kløft, der refereres til er afstanden mellem det brede publikum og det internationale segment af professionelle og kuratorer. Den kløft tror jeg faktisk også mange i kunstverdenen oplever – professionelle eller ej!

Det lyder – med reference til citatet – som Bangsbo har store problemer i forhold til et publikum, som ethvert udstillingssted er stærkt afhængig af, og hvorledes man formidler sine aktiver og involverer publikum, burde netop en direktør for en så væsentlig institution, som Gl. Holtegaard må siges at være, da om nogen besidde en vis bevidsthed om?

I Gl. Holtegaards barokhave kan man for tiden støde på nogle højst overraskende kunstværker, som herover en figur af HuskMitNavn. Denne er en del af en ret omfattende udstilling, som kan ses i parken frem til 21. oktober. Udstillingen hedder meget passende SECRET GARDEN.