tirsdag den 12. april 2016

Bowie som udstillingstema

Installationsfoto fra David Bowie-udstillingen, der nu er på turné. (pressefoto: Victoria and Albert)

Alle ved, at stjernen David Bowie afgik ved døden to dag efter sin 69 års fødselsdag den 10. januar i år. 

De fleste ved også, at Bowie's sidste udgivelse 'Blackstar' blev udgivet netop den 8. januar, og efterfølgende har befundet sig på toppen af alverdens hitlister. 

Hvad måske færre er klar over, er at der i de seneste par år har fundet en udstilling sted, som har turneret over det meste af verden med David Bowie som tema. 

Den første udgave af udstillingen fandt sted i 2013 på Victoria and Albert Museum i London, og indtil for et par dage siden kunne udstillingen ses i Groningen i Holland. 

Udstillingen viser eksempler på Bowie's ekstravagante kostumer og andre genstande, der kan forbindes med stjernen. 

Da udstillingen oprindeligt åbnede, var der så meget run på billetterne, at man så disse sat til salg på det sorte marked, hvilket vistnok må siges at være lidt af en sjældenhed, når det drejer sig om en udstilling på et kunstmuseum. Man formoder, at ca. 1,5 millioner mennesker har set udstillingen indtil nu. 

Bowie selv var ikke på nogen måde involveret i projektet, da han levede, og det står hen i det uvisse, om han overhovedet har set den. 

I så fald er det sket i al hemmelighed, og så kan man jo spekulere over, hvordan en sådan begivenhed kan holdes hemmelig.