torsdag den 11. august 2016

Peter Doig i bizar retssag

For ikke så længe siden viste kunstmuseet Louisiana en udstilling med den canadiske maler Peter Doig, som i de seneste årtier har nydt stor succes med høje priser på værkerne som resultat af denne anseelse. 

Nu er Doig imidlertid blevet en af hovedpersonerne i en bizar retssag, hvor en person ved navn Robert Fletcher påstår at være indehaver af et maleri (billedet), som Doig angiveligt skulle have malet midt i 70'erne, da Doig var teenager. 

Fletcher erhvervede sig maleriet dengang for få hundrede kroner, og maleriet er signeret "Peter Doige", som var indsat i en opdragelsesanstalt ved navn Thunder Bay Correctional Centre i staten Ontario. 

Da Fletcher henvendte sig til Doig for at få bekræftet maleriets ægthed, svarede kunstneren "fint billede; men ikke af mig!" 

En af Doig's vidner er den rigtige Peter Doige's søster, som udtaler: "Jeg er sikker på, at mr. Fletcher tager fejl, og faktisk har mødt min bror Peter, som jeg tror har malet dette billede". 

Peter Edward Doige døde i 2012, og han har faktisk opholdt sig i den institution, Thunder Bay. 

Selv udtaler Peter Doig, at det er mærkværdigt, at han er forpligtet til at bevise, hvor han har befundet sig de sidste 40 år af sit liv - og deri kan han nemt have en pointe. 

Han påstår aldrig at have befundet sig på Thunder Bay Correctional Centre.