onsdag den 16. december 2020

Forberedende arbejder

 



Da jeg indrettede værkstedet til - foruden maleri - også at omfatte grafik, var det ret let at skaffe salpetersyre til ætsning af zinkplader til streg- og akvatinteætsninger. Man gik simpelthen til Materialisten og anskaffede sig en liter fluidum af den ønskede slags. 

Det er imidlertid ikke så let længere. Salpetersyre kan bruges i fremstillingsprocessen af eksplosive enheder, som er ret så meget kraftigere end selv ret effektive former for nytårsfyrværkeri - og derfor er salpetersyre i dag ganske svært at anskaffe sig. 

Man kan så i dét perspektiv spørge sig selv om, hvorfor det i alverden er muligt at købe krudt i anseelige mængder til fejring af nytår, når almene småborgere efter indtagelse af et vist kvantum alkohol med ét forvandler sig til dødsensfarlige krudtugler. 

Der er meget, jeg ikke kan give en plausibel forklaring på; men jeg ved dog, at tegningerne, som er gengivet herover udgør de første forberedende arbejder med henblik på at få sat grafikken ind i et nyt perspektiv. 

Det er længe siden, jeg har haft mennesker placeret som motiver i de grafiske arbejder, men som det fremgår, er det planen at genindføre det menneskelige legeme på billedplanerne. 

Og salpetersyren? Den er fremskaffet!