onsdag den 17. februar 2021

Fire hjerter til "insiderjob"

 

Bogen 'Hvor folk færdes' er rigt illustreret. Blandt andet med denne gengivelse af Gottfred Eickhoffs 'Roepiger' i bronze, som kan ses i Sakskøbing (foto Anders Sune Berg)

"Der er overvejende mange eksempler fra den tidlige periode 1930'erne til 1940'erne og fra den seneste 1990-2020. Det afspejler ikke blot forfatterens smag, men også aktiviteten i fondet"


Forfatteren, som Karsten R.S. Ifversen refererer til i en anmeldelse i Politiken, er kunsthistorikeren Tom Hermansen, og fondet er naturligvis Ny Carlsbergfondet, som danner grundlag for bogen 'Hvor folk færdes. 50 kunstudsmykninger fra Ny Carlsbergfondets historie'. 


Ifversen har anmeldt bogen under overskriften "Når den store private muskel spiller", og han forholder sig i nogen grad til Hermansens rolle som forskningskonsulent hos fondet, og han tolker beskrivelsen af fondets alment velgørende virksomhed som et 'insiderjob'. 


Ikke desto mindre lykkes det fint for Hermansen at spille en neutral rolle i forhold til arbejdsgiverens dispositioner, omend teksten i følge Ifversen er "til den tørre side". 


Fire hjerter giver Politiken til publikationen. Selv var jeg en anelse mere generøs, da jeg gav fem stjerner til bogen i min anmeldelse i Jyllands-Posten.