tirsdag den 22. marts 2022

Familieejede Bruun Rasmussen solgt i international handel

 

På en auktion i Bredgade for nyligt solgte Bruun Rasmussen disse to stole designet af Viggo Boesen i 1938. 825.000 kr. indbragte møblerne mod en vurdering på 500.000-600.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner).

Tidligere på året kunne jeg fortælle her på siden, at det svenske auktionshus Bukowskis var blevet opkøbt af det engelske auktionsfirma Bonhams, som er et af verdens største af sin art. Det er også et af de ældste, da de åbnede dørene for auktioner helt tilbage i 1793. 

Nu kan man imidlertid læse i Jyllands-Posten, at Bonhams har opkøbt det største danske auktionshus Bruun Rasmussen Kunstauktioner, der siden stiftelsen i 1948 har været ejet af familien Bruun Rasmussen. 

Direktør Jesper Bruun Rasmussen fortæller til Jyllands-Postens Finans, at Bruun Rasmussen beholder sin identitet - dog med tilføjelsen "Part of the Bonhams Network". 

Hvad salget af Bruun Rasmussen kommer til at betyde i det daglige og i forbindelse med auktionshusets udtryk, er umuligt at sige noget om nu; men det må være underligt for de ansatte og for familien Bruun Rasmussen nu at være under en større paraply.