lørdag den 21. maj 2022

ARoS siger farvel til nøglemedarbejdere

 

Lise Pennington, da hun i 2015 blev udnævnt til overinspektør på ARoS (foto: Montgomery/ARoS Aarhus Kunstmuseum)

Mens jeg opdaterer denne blog, sidder jeg med et annoncetillæg fra dagens udgave af Jyllands-Posten, og denne publikation har kunstmuseet ARoS i Aarhus som tema. 

Her citeres museets direktør Rebecca Matthews for følgende udsagn: »Om to år er ARoS meget mere end et museum«. 

Citatet er naturligvis et uddrag af et længere interview, men det er ikke desto mindre påfaldende at blive opdateret på, hvilke visioner Matthews har på museets vegne. 

Måske er planen, at ARoS på længere sigt skal fungere som et kulturelt forsamlingshus; men det må tiden selvfølgelig vise. 

Ikke desto mindre kunne man i samme avis' Aarhus-sektion online samme dag læse, at to af museets medarbejdere, museumsinspektør Lise Pennington og HR-chef Rikke Stengaard Madsen, fratræder deres stillinger. 

Det fremgår ikke rigtigt klart, om der er tale om fyringer eller om fratrædelserne har bund i gensidige overenskomster. 

Især er jeg ret forbavset over, at Pennington nu tilsyneladende er fortid på museet. Hun fungerede som konstitueret direktør, da museets tidligere direktør Erlend Høyersten fratrådte sidste sommer efter en masse palaver vedrørende arbejdsklimaet på ARoS. 

Museets bestyrelsesforkvinde Laura Hay Uggla har ikke mange kommentarer til fratrædelserne, hvilket kan synes besynderligt, og der bliver heller ikke formidlet noget vedrørende betingelserne for de to medarbejderes fratræden. 

I det hele taget har formidlingen hængt voldsomt i bremsen på netop ARoS i den senere tid. Således kunne jeg f.eks. erfare ved at læse det før omtalte annoncetillæg, at man på museet har planlagt en samlingsudstilling med titlen *Sten saks papir'. 

Denne udstilling, som er kurateret af museumsinspektørerne Jeanett Stampe og Maria Kappel Blegvad, har overhovedet ikke optrådt på museets hjemmeside over kommende udstillinger. Den kan ses fra d. 25. juni til d. 4. december, og hvad der eller sker på udstillingsfronten på ARoS resten af året, fremgår heller ikke på hjemmesiden. 

Måske er ARoS meget mere end et museum allerede???