mandag den 9. maj 2022

'Way Out Of Me' på Silkeborg Bad

 

De mange malerier i udstillingen 'Way Out Of Me' rummer flere farveholdninger, som her i et maleri med titlen 'Før vi vidste det' fra 2021 (pressefoto: KunstCentret Silkeborg Bad)

»Udstillingen er stedsspecifik, for så vidt at værkerne er ekkoer af skoven, som det naturskønt beliggende Silkeborg Bad er omgivet af. Det tidligere kurbad ligger tæt på Arnakkekilden, der tidligere forsynede det med rent kildevand. Siden 1992, da det åbnede for kunsten, har det været den smukkest beliggende kunsthal i Danmark. Anders Moseholms motivvalg er således ikke tilfældigt. Det er tænkt ind i konteksten. Udstillingstitlen Way Out Of Me spiller dels på bevægelsen hen ad vejen, dels på den mentale ekspansion, der ligger i det at bevæge sig, når man søger ud i naturen og væk fra sig selv«


Citatet herover er et kort uddrag af en tekst, som kunstanmelderen Lisbeth Bonde har forfattet til kataloget i forbindelse med udstillingen 'Way Out Of Me' med værker af maleren Anders Moseholm. 


Som det tydeligt fremgår finder udstillingen sted på KunstCentret Silkeborg Bad, og den beskæftiger sig især med naturen i almindelighed, og den kan sandsynligvis sagtens ses som en illustration af landskabet omkring Silkeborg, der som bekendt har udnævnt sig selv til "outdoor-hovedstad". 


Dette begreb er jeg selv ret skeptisk over for, og måske får jeg sneget denne kritik ind, når jeg anmelder udstillingen til et større dansk dagblad. 


Udstillingen kan ses på Badet i perioden 13. maj-18. september.