fredag den 30. september 2022

Fra direktør til seniorforsker på Museum Jorn

 

Museum Jorn viser for tiden udstillingen 'Fra banken til Beuys', der rummer arkivalier fra John Hunovs Daner Galleriet, der eksisterede fra 1972 til 1977.

Museum Jorn i Silkeborg skal have ny direktør. Det står klart efter, at det via en pressemeddelelse fra museet er blevet meddelt, at museets nuværende direktør, Jacob Thage, fra d. 1. april 2023 overgår til en stilling som seniorforsker på Museum Jorn. 

I pressemeddelelsen hedder det blandt andet i en udtalelse fra bestyrelsesformand Hanne Bæk Olsen: »Museets bestyrelse er glade for, at det med den nye konstruktion er lykkedes at bibeholde Jacob Thages store viden om museets samlinger samt ikke mindst, at museet hermed kan leve op til sin forskningsforpligtelse«. 

Jacob Thage har været direktør på Museum Jorn siden 2008, og i forbindelse med hans tiltrædelse lavede jeg et interview med ham til kunstportalen kunsten.nu, og da oplevede jeg en direktør med en masse visioner på museets vegne, og det er da også lykkedes Thage at bringe Museum Jorn (dengang Silkeborg Kunstmuseum) ud af en tilstand som et lidt "hemmeligt" museum. 

Der er planer om at bygge et nyt Museum Jorn centralt i Silkeborg; men det proces har været i gang længe, og hvad det ender med, må tiden vise.