lørdag den 5. oktober 2024

Lucienne Rickard (f. 1981)

 




»Dagens mest opløftende begivenhed skal udfolde sig i et rum, hvor den australske kunstner Lucienne Rickard er i gang med en stor tegning, hvor fugle er en del af det motiviske tema.

Her befinder vi os i nutiden – og i en forstand tillige i fremtiden, da Rickards værk er under stadig udvikling og først finder sin afslutning en gang i 2025.

Kort om Lucienne Rickard: Hendes arbejde har et tydeligt fokus på miljøspørgsmål, særligt biodiversitet og truede dyrearter, og hun bruger sin kunst til at fremhæve de kritiske spørgsmål om klimaændringer og menneskets rolle ved at påvirke naturen.

Her har vi således med en ung kunstner at gøre – født i 1981 – der bruger sin kunstneriske base til dygtigt til at illustrere, hvor vi som globalt samfund er på vej hen, og som et redskab i processen bruger hun viskelæderet. Måske er der ikke noget tilbage, når udstillingen slutter?«

Således beskriver jeg den faktisk tasmanske samtidskunstner Lucienne Rickard i forbindelse med en anmeldelse af udstillingen 'Sky Gazing', der netop er åbnet på kunstmuseet ARoS i Aarhus.

Billederne, der ledsager dette blogindlæg, viser kunstneren i gang med at tegne og udviske et stort motiv, som er beskrevet i anmeldelsen.

'Sky Gazing' kan ses på ARoS frem til d. 16. februar 2025.