onsdag den 18. juni 2008

På besøg i Herredsvang


Som et hyggeligt afbræk i arbejdet på Århus Kunstbygning, hvor jeg for tiden går i vejen, var jeg lige en tur med keramikeren Jørgen Hansen i Århus-forstaden Herredsvang, hvor Hansen p.t. er i gang med én af sine spektakulære brændingsskulpturer. Det har været en anderledes oplevelse for Hansen i forhold til tidligere projekter af samme karakter.

I Herredsvang er befolkningen sammensat af dén kategori af mennesker, som vi herhjemme lidt nedladende kalder ”folk af anden etnisk herkomst”. Jørgen Hansen udtrykte dog begejstring over forløbet, som det er gået hidtil, da vi kørte ud til pladsen, hvor skulpturen skal gløde – efter planen lørdag den 21. juni, som er årets længste dag.
Normalt står sådanne brændingsskulpturer og forfalder på stedet, når Jørgen Hansen og hans mange hjælpere har afsluttet deres seance; men i dette tilfælde skal skulpturen placeres inde i et nyt kulturhus i Herredsvang. Alene dette har afstedkommet visse forandringer i processen. Bl.a. er skulpturen placeret på et skelet af stål, som gør det muligt at flytte hele pivtøjet. Dét armeringsjern, der er placeret i en halv æggeform rundt om skulpturen bliver dækket med ler, således at skulpturen bliver brændt jævnt lige meget indvendigt som udvendigt.

Jeg har beskrevet ét af Hansens tidligere projekter i KunstmagasinetJANUS… Denne artikel kan læses HER>
Om det aktuelle projekt kan læses HER>
Slagets gang kan følges på blog HER>