søndag den 22. august 2010

Ferniseringssæson


Vi er snart igennem august og det betyder at gallerierne begynder at åbne nye udstillinger i en lind strøm. Lørdag den 21. besøgte jeg to af slagsen.

Finn Have åbnede hos Galleri Ægidius i Randers sin udstilling med små malerier, der i store træk skildrer 100 dage fra vinter til forår. Her har Finn Have sammensat en udstilling, der tager beskueren med rundt på forskellige lokaliteter, hvor kunstneren hver dag i den omtalte periode har skildret naturen med hvad det indebærer i relation til vind og vejr. Man bliver mindet om en lang og hård vinter, som dog langt om længe blev til forår. Det holdt hårdt; men skildringerne lyver ikke.

Langt ude på landet ved Sødring, som er beliggende i nærheden af Udbyhøj ved udmundingen af Randers Fjord, ligger Galleri Dahl. Jeg har aldrig tidligere besøgt stedet; men det er et fint galleri og oplevelsen blev forstærket af et par meget sympatiske og dygtige kunstnere – faktisk mor og datter – nemlig keramikeren Dorthe Krabbe og maleren Caroline Krabbe.

De er bosiddende i Andalusien til dagligt og det ser man ikke mindst i Caroline Krabbes malerier, som er præget af en dyb lidenskab til livet, dansen og farverne.