lørdag den 28. december 2013

Grafik og ung nordisk kunst

Når man har taget et tilbageblik på et år, der er gået, er det naturligvis både optimistisk og relevant at påbegynde et blik fremad i kalenderen. I 2014 bliver der således også en del udstillinger, man kan glæde sig til. 

Ganske vist har kunstmuseet ARoS i Aarhus ikke – endnu – offentliggjort deres program for det kommende år; men mon ikke det sker snart? I hvert fald kan man om ikke så længe – fra d. 9. januar – opleve ’Understrøm – ung nordisk kunst’ på museet, og her er der tale om noget så usædvanligt som en udstilling, der ikke inkluderer de normale udstillingsrum; men derimod de store gangarealer. 

På Museum Jorn i Silkeborg viser man et udvalg af Asger Jorns grafiske arbejder, og her er der åbningsomvisning fredag d. 10. januar og for evt. interesserede bør det præciseres, at omvisningen finder sted kl. 14. 

Det er ikke så forfærdeligt mange år siden, at Museum Jorn udstillede Jorns komplette grafiske værk; men den aktuelle udstilling vil under alle omstændigheder skyde et år ind, der i dén grad kommer til at handle om Asger Jorn, da kunstneren jo som bekendt blev født i 1914 og således ville være fyldt 100 år i 2014. 

Der er allerede planlagt store udstillinger – foruden på Museum Jorn fra begyndelsen af marts – på Statens Museum for Kunst, der åbner museets fejring af Jorn allerede d. 28. februar med udstillingen ’Asger Jorn – Rastløs Rebel’