tirsdag den 3. december 2013

Zinedine Zidane forlanger skulptur fjernet

De fleste husker nok bedst VM-finalen i fodbold i 2006 for franske Zinedine Zidane’s hovedstød i brystkassen på italienske Marco Materazzi i kampens forlængede spilletid.

Hændelsen kostede Zidane det røde kort og samtidigt en meget lidt mindelsesværdig afslutning på en gloværdig fodboldkarriere.

Begivenheden har dog inspireret den algierske billedhugger Adel Abdessemed til at forarbejde en fem meter høj skulptur med netop Zidane’s ”skalle” som tema.

I forbindelse med en udstilling i Doha, som er hovedstad i ørkenstaten Qatar, har skulpturen være opstillet offentligt; men nu har Zidane forlangt den fjernet – og det er sket!

Det hører med til historien, at Zinedine Zidane har været stærkt medvirkende til, at VM-slutrunden i 2022 vil finde sted i netop Qatar. Imidlertid nægter han ifølge avisen Le Monde, at han skulle stå bag fjernelsen af kunstværket, som nu er opmagasineret på et lager i Doha.

Qatar Museums Authority, som står bag udstillingen har valgt ikke at kommentere sagen.

VM-finalen mellem Frankrig og Italien i Berlin i 2006 endte for øvrigt med en sejr til italienerne på 5-3 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.