torsdag den 9. oktober 2014

Into the blue


Hvis der er noget, de kan på kunstmuseet ARoS i Aarhus, er det at iscenesætte kunstudstillinger. 

Ofte har jeg været lidt irriteret over, at man har suppleret det udstillede med lidt for "popsmarte" dekorationer på væggene; men dén slags er der intet af i forbindelse med udstillingen 'Fools', der viser ikke mindre end 202 malerier af Michael Kvium (det nederste billede) på museet. 

Hvert maleri er 30 x 30 cm. i størrelsen - og hvad gør man, når museets udstillingsrum primært egner sig til kunstværeker af en vis størrelse? 

Jo; man indretter udstillingsrummet som en organisk, labyrintisk enhed, og placerer derefter billederne på væggene i et kronologisk forløb, der dog brydes til dels med henblik på, at udstillingen gerne skulle besidde en vis harmoni. 

Michael Kvium har malet disse arketyper på mennesker siden begyndelsen af 90'erne - og det var vist ikke meningen, at de mange værker, som primært befinder sig i privat eje, nogensinde skulle udstilles; men det bliver de altså nu, og som sagt sker det på ARoS i en overbevisende iscenesættelse, der er understreget med en lækker blå vægfarve, som faktisk fremhæver farvevalgene i de udstillede malerier - også dem, hvor farveholdningen faktisk primært består af blå, der som bekendt rummer mange nuancer.