torsdag den 8. oktober 2015

Fem stjerner i Stiften til Monet og Co.

'Monet - Lost in Translation': Alfred Sisley: 'Saint-Mammes, la Croix-Blanche', 1884

"Individuelt set er jernbanemiljøet, the black box og venteværelset spændende idéer, der leger med vores perception og forventning til oplevelsen af værkerne. Men sammenhængen mellem disse tableauer, er ikke altid lige stærk, og man sidder med en fornemmelse af at kuratorerne har haft svært ved at skære fra i forsøget på at ramme alle. Risikoen er naturligvis at en udstilling kommer til at handle mere om formidling og iscenesættelse, end værkernes egen iboende kraft"


Aarhus Stiftstidendes kunstanmelder Christian Salling var hurtig til at forlade pressemødet ved udstillingen 'Monet - Lost in Traslation' på kunstmuseet ARoS i Aarhus forleden dag. 

Til gengæld var hans anmeldelse allerede at læse i avisen dagen før, udstillingen åbner for det almindelige publikum. Det er ret godt gået! 

I sin fem-stjernede anmeldelse har Salling visse kritikpunkter i forhold til museets iscenesættelse af udstillingen, der som bekendt sætter et nyt fokus på de impressionistiske malere i Frankrig i slutningen 1800-tallet. 

Det bør være soleklart, at man i dag hele tiden må evaluere på, hvordan man sætter kunstudstillinger op; men i forhold til den aktuelle, finder jeg nu at tingene balancerer ganske udmærket. 

Jeg har afsendt min egen anmeldelse til redaktionen af Jyllands-Posten.