fredag den 2. september 2016

Toppen af poppen på HEART

Andy Warhol: Marylin Monroe, 1967. Serigrafi på papir. Tilhører Louisiana Museum of Modern Art. (foto: HEART)

OK... Jeg medgiver gerne, at overskriften kan lyde lidt besynderlig, hvis man blot læser den uden for kontekst; men det handler ganske enkelt om, at kunstmuseet HEART i Herning i disse dage lancerer en udstilling, der belyser vel nok den mest berømte popkunstner Andy Warhol i et nyt perspektiv. 

Udstillingens titel 'Manden bag myten' giver i hvert fald et godt bud på, at museet i Herning går et spadestik dybere, end man har været vant til i forhold til at beskrive Warhol, som må siges at være en kunstner, man er blevet godt og grundigt fordret med, siden han døde i 1987. 

Ja, faktisk var Warhol en af de kunstnere i nyere tid, der nåede mytestatus i levende live, så måske vil jeg finde udstillingen i Herning interessant, når jeg besøger den snart. Dette er selvfølgelig med henblik på en anmeldelse. 

Parallelt med Warhol-udstillingen viser HEART en yngre version af popkunsten, da man samtidigt har den amerikanske samtidskunstner Alex Da Corte på programmet med udstillingen '50 Wigs', som udmærket kunne referere til en parykbærende Warhol. 

Begge udstillinger kan ses på HEART i Birk Centerpark i Herning frem til d. 8. januar (og det er svært at sige, om slutdatoen er valgt, da det er dén dag David Bowie ville være fyldt 70 år? Bowie har spillet rollen som Warhol i en film om Warhol-protegéen Jean-Michel Basquiat).