søndag den 5. maj 2019

Fem hjerter til Koch og Leonardo

"Hvis man ikke holder af lange, udspekulerede billedanalyser og -tolkninger, vil man hurtigt som læser komme på god fod med denne bog. For den rummer ikke noget af den type prosa, der så nemt kan flytte opmærksomheden over på bogens forfatter og væk fra dens emne"

I anledning af 500-året for Leonardo da Vincis død for nyligt, er der blevet udgivet en monografi om kunstneren og videnskabsmanden forfattet af filosoffen og videnskabsteoretikeren Carl Henrik Koch, og citatet herover stammer fra Peter Michael Hornungs anmeldelse af netop denne udgivelse i dagbladet Politiken. 

Her fremhæver Hornung blandt andet Kochs evne til at beskrive temaet uhyre klart og koncist. 

Et lidt underlig detalje angående denne udgivelse er, at prisen, som Hornung angiver til 500 kr., varierer ganske meget alt efter, hvor man vælger at købe den. 

Et hurtigt blik på PriceRunner bekræfter en prisforskel fra 410 kr. incl. fragt hos Gucca.dk til 664 kr. hos Bog & Idé, hvilket også er incl. fragt. Man kan købe bogen i en fysisk butik hos Bog & Idé til kr. 649,95. 

Hos Arnold Busck koster bogen 499,95, og det er sikkert den pris, der har dannet udgangspunkt i Hornungs anmeldelse til fem ud af seks hjerter i Politiken.