tirsdag den 19. januar 2021

Kultursulten stilles ikke foreløbig

 

Joan Miró: 'Peinture IV', 1976. Privateje (foto: Joan Ramon Bonet)


Under en spørgerunde i Folketinget antydede statsminister Mette Frederiksen, at de nuværende Covid-restriktioner, som er planlagt til at vare frem til d. 7. februar, formentligt forlænges. 

Således vil kulturelle institutioner - herunder museer og kunsthaller - være nødsaget til at holde lukket også efter den dato. 

På Museum Jorn i Silkeborg har man ellers taget skridt til at gøre museumsbygningen mere sikker for publikum at færdes i, da man har konstrueret nogle indvendige døre, som afstedkommer, at publikum kan færdes på en risikofri måde i rummene. 

Det er dobbelt ærgerligt for Museum Jorn, hvis man ikke er i stand til at åbne udstillingen, der viser værker af Asger Jorn i dialog med den spanske maler Joan Miró, som planlagt d. 7. februar. 

Udstillingen skulle fejre Silkeborgs 175 års byjubilæum; men det kunst- og kultursultne publikum må tilsyneladende væbne sig med tålmodighed en rum tid endnu. 

Det samme må en efterhånden utålmodig kunstanmelder, som desværre må foretage nogle kedelige prioriteringer, som vil påvirke mange af de udstillinger, som er planlagt åbnet i den kommende tid.