torsdag den 24. juni 2021

Ny udstilling på Skovgaard Museet

 

Ferdinand Bol (1616-1680): 'Den hellige familie', u.å. Bol var elev af Rembrandt og tilknyttet mesterens værksted i 11 år (pressefoto: Skovgaard Museet)


»Takket være corona-epidemien har Skovgaard Museet helt eksklusivt fået mulighed for at præsentere italiensk og nederlandsk kunst fra allerøverste hylde i Viborg hen over sommeren. Det sker, når museet åbner udstillingen ”Til forsvar for den gode smag” lørdag d. 26. juni kl. 10. Museet bliver fyldt med klassiske landskaber, sært realistiske portrætter, følelsesladede bibelmotiver og overdådige, appetitvækkende måltider. Skabt af kunstnere med verdensberømte navne som Bellini og Breughel, Rubens og Ruisdael, som man normalt er nødt til at tage til Amsterdam eller Firenze for at se«


I disse tider, hvor samtidskunst, modernisme og kunst fra guldalderen er typiske udstillingsobjekter, er det glædeligt, at man nu kan se en udstilling med 65 malerier fra en helt anden og langt tidligere periode i kunsthistorien. 


Udstillingen, der refereres til i citatet fra Skovgaard Museets pressemeddelelse, er første trin af en række af udstillinger, der viser værkerne på forskellige museer, når den slutter i Viborg d. 5. september.