mandag den 7. juni 2021

Lawrence Weiner på Holstebro Kunstmuseum

 

Lawrence Weiner: 'MATTER AS WE KNOW IT + RED PAINT + YELLOW MUD + GREEN SLIME & BURIED WHERE THE EARTH IS SOFT ENOUGH', 1995 (pressefotoHolstebro Kunstmuseum)  


»Ofte handler det hos Weiner om at fremhæve et objekts specifikke egenskaber samt om, hvordan kunstværket potentielt materialiseres. Der er med andre ord tale om værker, hvor udtryk og indhold spiller sofistikeret sammen, og hvor betragterens personlige referencer og associationer bliver en del af værkets kommunikation og handling«


Citatet er et uddrag af pressemeddelelsen til udstillingen 'Close to a Rainbow', der viser værker og måske i det hele taget tekstmetaforer af den amerikanske konceptkunstner Lawrence Weiner, der i flere omgange har udstillet i Danmark. 


Faktisk udstillede han for første gang herhjemme på Tranegaarden  helt tilbage i 1974. Senere har han blandt andet udstillet i dialog med Albert Mertz på Nordjyllands Kunstmuseum (i dag Kunsten) i Aalborg. 


Den aktuelle udstilling, der netop er åbnet, finder sted på Holstebro Kunstmuseum, og jeg besøger den snarest med henblik på en anmeldelse. 


Der er imidlertid god tid til at få udstillingen set. Den varer frem til d. 31. oktober.