mandag den 9. august 2021

Tricolore lige ud af malerspanden

 

Olivia Holm-Møller: 'Morgen', u.å. Tempera på lærred (foto: Ole Mortensen)

»Men hvis der ellers er noget på denne udstilling, som dræber de indre energier og denne kunstanmelders libido, så er det det faktum, at der er blevet dyppet alt for hårdt i Dyrups. Farvemættet plastikmaling danner grund for de egentlig ganske skrøbelige og ofte lidt små værker og samtlige rum er farvesat i en tricolore lige ud af spanden - en tretrinsraket af gul, rød og blå«

Jeg har ofte selv, som her Politikens kunstanmelder Mathias Kryger, været ret kritisk over for den måde, som museer og i det aktuelle tilfælde en kunsthal farvesætter kunstudstillinger. 


Her drejer det sig om udstillingen 'Gnist - J.F. Willumsen, Olivia Holm-Møller, Asger Jorn' i Kunstforeningen Gl. Strand i København. 


Udstillingen varer frem til d. 31. oktober, hvorefter den flyttes til Holstebro Kunstmuseum, som for øvrigt viste en soloudstilling med værker af Olivia Holm-Møller tilbage i 2015. 


Den tildelte jeg fire stjerner; men det er interessant at se, hvordan man disponerer udstillingen i Holstebro. 


Den er allerede i Gl. Strand-versionen anmeldt i Jyllands-Posten, så jeg behøver ikke at have en mening om museets mulige leg med pangfarverne.