onsdag den 7. december 2022

Chiharu Shiota på ARoS

 











Indtil for nyligt kunne man opleve den japanskfødte billedkunstner Chiharu Shiota i det udfordrende udstillingsmiljø Cisternerne i København. 

Om den udstilling skrev min kollega Tom Jørgensen blandt andet i sin anmeldelse i Jyllands-Posten: »Virkningen er kompleks. Skyggebilleder ligner noget fra en Hitchcock-film, vandets dryppen og mobilernes snurren ligeså, men der er samtidigt noget nærmest meditativt over helheden. Et kig ned i en magisk underverden, der fører os direkte tilbage til forhistorisk tid, hvor grænserne mellem den menneskelige verden og alt det, der omgiver os, er udflydende eller helt udviskede«. 

Helt på samme måde oplevede jeg ikke Chiharu Shiotas udstilling 'Invisible Line' på ARoS. I forhold til beskrivelsen fra udstillingen i Cisternerne mangler der sandsynligvis et element, som de kliniske og rene rum i ARoS' niveau 1 slet ikke kan leve op til. 

Det gør ikke så meget. Jeg behøver ikke at besidde en grundig mening om udstillingen, da jeg har valgt at lade Tom Jørgensens anmeldelse fra april stå alene. 

'Invisible Line' kan ses på ARoS frem til d. 16. april 2023.