fredag den 2. december 2022

Cobra-auktion hos Bruun Rasmussen/Bonhams

 

Corneille: 'Peinture', 1952. Olie på lærred. 114 x 146 cmVurd.: 2.000.000-2.500.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

Når jeg vælger at tilføje "Bonhams" til auktionshuset Bruun Rasmussens navn er det naturligvis, hvad alle ved, fordi auktionshuset Bonhams har opkøbt det traditionsrige firma i København. 

Således har det været umuligt at få øje på virksomhedens nestor Jesper Bruun Rasmussen i forbindelse med de seneste auktioner, der er sendt live på auktionshusets hjemmeside. 

Det kan der være andre årsager til, og dem skal jeg ikke komme nærmere ind på, men blot nævne, at man tirsdag d. 6. december afholder en auktion i Bredgade i København over Cobra-kunst

Sammenslutningen har fyldt meget i auktionerne over moderne kunst, og det er da heller ikke uden visse forventninger til høje priser, at man nu sætter værker af kunstnere fra den legendariske gruppe særskilt til salg. 

Især er der selvfølgelig store estimeringer forbundet til værker af Asger Jorn, men også kunstnere som Alechinsky og, til min store overraskelse, Corneille med et maleri fra 1952 - året hvor Cobra opløstes.